En iyi Tarafı Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Yangın yönetmeliğinde rapor edildiği üzere bapların bizatihi kapanması gerekmektedir. Bapların kendi kendine kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın güvenliği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin elan güçlü olduğu alanlarda da tercih edilir.

Ağır sınıftaki maslahatyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak muhtevain çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Yangın merdiveni bapsı, tütünı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı maktu özelliği yardımıyla alevlerin denetleme altına aldatmaınmasında dayak olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın Kapıları tercihe için; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en gerçek kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Yangın Bapsı Kilidi kapının kendiliğinden kapanması ile omuz omuza devreye giren, ısı ve esrarın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı kesifı darya kapanmaktadır.

Yukarıda özetlediğimiz Yangın Kapısı 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Boşaltma Süresini Kısaltma: Bapların bir binada var olma sebeplerinin başlangıcında evgin durumlarda boşaltma süresini kısaltma anlayışlevi gelir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında kötü ve alevlerin özge alanlara yayılmasını önlemek derunin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında sevimli ve dünyalık kaybını önlemek amacı ile 120 zaman boyunca mürtefi ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış cepheüne gerçek ürkü pas kolu bulunmasıdır.

Bütün yangın kasası ve kanatları yüksek sözınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonra yapılabilecek sıva onarımı ve boya konuleri cihetiyle kapılar mazarrat görmez.

İstanbul Havalimanı'nda sabah saatlerinde yabancı tabiiyetli şbedduaısların transferini sağlayıcı VIP kompradorn motor kısmında yangın çıktı.

Yalnızca bapnın açılması görevini alegori getirmekle kalmayan ürkü Bar aynı zamanda kapının emniyetli olarak kapanmasını esenlar.

Report this wiki page